LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD COMPLEX VUB BRUSSEL - ANDERLECHT BLACK EAGLES  4-3 (1-3)

DATUM 09-05-2008

DOELPUNTEN

VERSLAG De wedstrijd van het jaar was ook meteen de seizoensafsluiter: de bekerfinale. Voor het eerst mocht het complex deze finale spelen en dat zouden ze geweten hebben. Het Legioen werd opgetrommeld en een 30-tal man sterk uitgerust met trommels, bier en al de rest dat voetbalhooligans nodig hebben trokken ze naar Anderlecht voor de nodige ondersteuning van de A-ploeg. En die zouden ze nodig hebben.

De sfeer zat er meteen in, met vooral dank aan Jordy en Peter (en hun trommeltje) die de hele wedstrijd pal achter de ploeg bleven staan. De wedstrijd zelf begon minder goed. Een miscommunicatie tussen Tijl en Rob liet de tegenstrever vrij schieten, Juul pareert, maar de rebound werd simpel binnengelegd. Het Complex amper bekomen van de slag, kreeg vervolgens een doelpunt tegen op afgeweken vrij trap en het stond 0-2 alvorens iedereen wakker was.

Het evenwicht werd hersteld en het Complex kreeg enkele kansen, maar Rob zijn vizier stond verre van scherp en verder ontbrak het vaak aan precieze om terug in de wedstrijd te komen. De tegenstrever counterde maar de verre schoten werden door Juul gepakt en éénmaal kwam de paal ter hulp. 5 minuten voor de rust sloeg het noodlot opnieuw toe: weer een afgeweken vrije trap en 0-3. Gelukkig kon het Complex ditmaal wel snel reageren: een mooie aanval via, Rob en Ronald belandde bij de vrijstaande Sander die eenvoudig binnentikte. 1-3 aan de rust en het Complex geloofde er terug in.

In de kleedkamer werd besloten meer druk te zetten en de tegenstrever vast te zetten op eigen helft. Dit had onmiddellijk succes. Aangevuurd door het Legioen, trok het Complex ten strijde. De 2-3 kwam er na een harde (wanhoops)voorzet van Yves die ineens tegen de netten ging. Mensen die weten hoe, kunnen steeds reageren. Dit resulteerde in nog meer druk naar voor. De tegenstrever kwam er niet meer uit en het Complex slaagde er al snel in de gelijkmaker te scoren. Arno speelde Sander aan op de backlijn en die deed een Czernia: Controle in 5tijden en dan zonder het goed en wel te beseffen scoren. De zaal ontplofte en het werd Sander vergeven zo een lelijke goal gemaakt te hebben.

Daarna nam de ervaring het over. Het Complex zakte iets in en controleerde de wedstrijd. Een balrecuperatie van Tijl en een goede pass op Rob, die droog binnenknalde deze keer, zorgde voor de 4-3. Het Complex zakte nog een beetje verder terug en had de match volledig onder controle. De counters liepen als vanouds en werden jammer genoeg te vaak gemist. De verdediging als een huis. Enkele minuten voor tijd de ultieme counter: 3 tegen 1, maar Yves vergat de bal goed af te leggen en de tegenstrever stormde op het Complexdoel af. Iedereen hield de adem in, maar gelukkig draaide de tegenstrever even terug zodat de verdediging terug kon komen. Toch kwam er nog een gevaarlijk schot, dat voorbij twee blokkende spelers en via de voet van Juul aan de twee paal belandde. Daar stond een verdwaalde aanvaller die met een wanhoopspoging de bal met het hoofd probeerde binnen te werken. Iedereen keek van op de grond toe, hoe de bal tergend traag net voorlangs hobbelde.

Dat er in de laatste minuut een zware fout op de doorgebroken Yves niet werd gefloten, maakte niemand nog uit. Het feest kon beginnen en duurde tot in de vroege uurtje onder begeleiding van de showband “Jordy en de zwarte panter”.